Kwaliteit

De NBES is lid van de FEPTO (The Federation of European Psychodrama Training Organisations). Om erkend te worden door de FEPTO voldoet de NBES aan minimale kwantitatieve opleidingsnormen. Deze houden het volgende in: Om psychodramaturg (psychodrama psychotherapeut of een psychodramaleider) te worden, heeft een opleidingsorganisatie een opleidingsprogramma van 880 uur nodig, verdeeld over contacturen en praktijkuren.

De FEPTO is aangesloten bij de EAP (European Association for Psychotherapy) en hanteert de normen die de EAP stelt aan Psychodrama professionals.

De NBES heeft de competentiedomeinen die de EAP heeft geformuleerd voor een Professional vertaald naar opleidingscompetenties in 4 niveaus.

De 7 examensecties die de NBES hanteert in haar opleidingen zijn gelijk aan die van de   American Board, de Australian en New  Zealand Board en de Nordic Board of Examiners  Psychodrama. Deze secties zijn: Geschiedenis, Filosofie, Sociometrie, Methoden, Ethiek, Onderzoek en Evaluatie, Aanverwante Gebieden.